Η θεατρική ομάδα Πάροδος στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου

Ηλίας Πίτσικας

 

Με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους και στο πλαίσιο της συμμετοχής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου στο 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους, η θεατρική ομάδα «Πάροδος» θα επικοινωνήσει -την Τρίτη 19 και την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου- με τα παιδιά του σχολείου. Για τις  τάξεις  Α΄, Β΄, Γ΄ θα οργανωθούν  δράσεις θεατρικού παιχνιδιού  με τους μικρούς μαθητές. Για τους μαθητές των μεγάλων τάξεων οι θεατρικές δράσεις θα έχουν σαν αφορμή λογοτεχνικά κείμενα. Τα κείμενα είναι από τα βιβλία: «Καλοκαίρι, φθινόπωρο, χειμώνας, άνοιξη, καλοκαίρι...» της Αργυρώς Πιπίνη, «Φαρφανέλα» της Ελένης Βλάχου και «Εγώ που μισώ τα βιβλία».

 Το απόγευμα της Τρίτης και ώρα 6 έως 8, θα οργανωθεί εργαστήρι παιχνιδιού για  τους γονείς του σχολείου με τίτλο «Προσεγγίζοντας το θεατρικό παιχνίδι». Οι γονείς  θα προσεγγίσουν το Θεατρικό Παιχνίδι μέσα από την κίνηση, το παιχνίδι,  τη μουσική,  τη θεατρική έκφραση και τον αυτοσχεδιασμό. 

110 n

Ομάδα Τέχνης Πάροδος

Η  Ομάδα Τέχνης Πάροδος είναι μία δημιουργική πρωτοβουλία για την ψυχαγωγία και την καλλιτεχνική έκφραση παιδιών και νέων μέσω του θεατρικού παιχνιδιού. Ιδρύθηκε το 1977 από τον Λάκη Κουρετζή που είναι  δημιουργός και εισηγητής του θεατρικού παιχνιδιού στην Ελλάδα. Σήμερα την καλλιτεχνική επιμέλεια της Ομάδας έχει ο Ηλίας Πίτσικας, παιδαγωγός και εμψυχωτής θεατρικού παιχνιδιού.

   Η Ομάδα Τέχνης Πάροδος διατηρεί εδώ και χρόνια σταθερές συνεργασίες σε ετήσια βάση με τους εξής φορείς:

ΑΡΧΕΛΩΝ, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους,  Ελληνική Κοινότητα Αλεξάνδρειας, Εκδόσεις Πατάκη, Φίλοι του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Πειραματικό Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας.

118 n

Λίγα λόγια για το θεατρικό παιχνίδι

     "Το θεατρικό παιχνίδι δεν είναι μόνο ψυχαγωγία. Εντάσσεται στο σύνολο της παιδαγωγικής πρακτικής. Το θεατρικό παιχνίδι δεν είναι (τυχαία) ανακάλυψη μιας νέας μεθόδου. Είναι καρπός πολύχρονης και πολύμοχθης πρακτικής εφαρμογής και θεωρητικής μελέτης. Εφαρμογή στην πράξη των νέων παιδαγωγικών αντιλήψεων και θεατρικών απόψεων για την ενεργοποίηση των παιδιών, την απελευθέρωση της φαντασίας τους, την καλλιέργεια της ψυχοκινητικής τους έκφρασης, της κοινωνικοποίησής τους και της εξοικείωσής τους με την τέχνη.''

Λάκης Κουρετζής, ιδρυτής της Ομάδας Τέχνης Πάροδος         

Ηλίας Πίτσικας παιδαγωγός και εμψυχωτής θεατρικού παιχνιδιού

 

 

Ο Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά 2017-2018

 θα πραγματοποιηθεί

την Δευτέρα 11/09/2017 και ώρα 9:00.

Ομάδα Τέχνης Πάροδος 

118 n

Με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους και στο πλαίσιο της συμμετοχής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου στο 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους, η θεατρική ομάδα «Πάροδος» θα επικοινωνήσει -την Τρίτη 19 και την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου- με τα παιδιά του σχολείου. Για τις  τάξεις  Α΄, Β΄, Γ΄ θα οργανωθούν  δράσεις θεατρικού παιχνιδιού  με τους μικρούς μαθητές. Για τους μαθητές των μεγάλων τάξεων οι θεατρικές δράσεις θα έχουν σαν αφορμή λογοτεχνικά κείμενα. Τα κείμενα είναι από τα βιβλία: «Καλοκαίρι, φθινόπωρο, χειμώνας, άνοιξη, καλοκαίρι...» της Αργυρώς Πιπίνη,   «Φαρφανέλα» της Ελένης Βλάχου και «Εγώ που μισώ τα βιβλία».

 Το απόγευμα της Τρίτης και ώρα 6 έως 8, θα οργανωθεί εργαστήρι παιχνιδιού για  τους γονείς του σχολείου με τίτλο «Προσεγγίζοντας το θεατρικό παιχνίδι». Οι γονείς  θα προσεγγίσουν το Θεατρικό Παιχνίδι μέσα από την κίνηση, το παιχνίδι,  τη μουσική,  τη θεατρική έκφραση και τον αυτοσχεδιασμό. 

poster fest 

 

 

 

Agiasmos

Αγιασμός 2017-2018

Ο Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά 2017-2018

 θα πραγματοποιηθεί

την Δευτέρα 11/09/2017 και ώρα 9:00.

 

 

 

 

 

 

Διοργάνωση επιμορφωτικού σεμιναρίου για την προώθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος στον Πύργο

 Την Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016, ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) και η Διέυθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας διοργάνωσαν στο 6ο Δημοτικό Σχολείο επιμορφωτικό σεμινάριο στο πλαίσιο της προώθησης του εκπαιδευτικού προγράμματος «Πνευματική Ιδιοκτησία και Συγγενικά Δικαιώματα».

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του

Διαβάστε περισσότερα: Πνευματικά δικαιώματα

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Η/ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ» ΣΤΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 1, 2 & 3 (MIS 520707, 485613, 485614) ΤΟΥ Ε.Π. «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» ως έργα υποψήφια για ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020

Οι Πράξεις «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες», των Αξόνων Προτεραιότητας 1, 2 και 3, (MIS 520707, 485613, 485614) του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» ως έργα υποψήφια για ένταξη στο ΕΠΑΝΑΔ του ΕΣΠΑ 2014-2020, που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους, αφορούν στην στήριξη και ενίσχυση του θεσμού της εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για έξι σχολικά έτη (2010-2011, 2011-2012, 2012-2013, 2013-2014, 2014-2015 και 2015-2016). Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο των Αξόνων Προτεραιότητας 1, 2 και 3 (MIS 520707, 485613, 485614) «Αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης και προώθηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης» στις 8 περιφέρειες Σύγκλισης, στις 3 περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου και στις 2 περιφέρειες Σταδιακής Εισόδου, αντίστοιχα.

Ένα μείζον θέμα για το εκπαιδευτικό σύστημα και εν γένει για το κοινωνικό κράτος αποτελεί η ουσιαστική ένταξη στο εκπαιδευτικό σύστημα και η διαρκής υποστήριξη στην εκπαιδευτική διαδικασία των μαθητών με αναπηρία ή/και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Διαβάστε περισσότερα: Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με...

Εβδομάδα Εrasmus+ στο Σχολείο μας.

Η νέα χρονιά ξεκίνησε με μια καταπληκτική εμπειρία για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας. Από τις 4 ως τις 9 του Οκτώβρη φιλοξενήσαμε 20 εκπαιδευτικούς και 17 μαθητές από τις επτά χώρες του εξωτερικού με τις οποίες συνεργαζόμαστε στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+, Ισπανία, Πορτογαλία, Δανία, Αγγλία, Ρουμανία, Πολωνία και Ιταλία. 

Διαβάστε περισσότερα: Erasmus+ meeting in Greece

Αναζήτηση

Login Form