SUP-HERB DILLS FOR GOOD THYMES

                                            e-twinning project

 

Ευρωπαϊκή  Ημέρα  Γλωσσών 2022

glossonbanner2022

Στις 26/09/2022, οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης με την καθηγήτρια Αγγλικών Μαρία Λαμπροπούλου, γιόρτασαν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών.
glosson2
Αφιέρωσαν χρόνο κατά την διάρκεια του μαθήματος της Αγγλικής Γλώσσας και συζήτησαν για την απαρχή της ανθρώπινης γλώσσας, για τις γλώσσες του κόσμου αλλά και το πώς όλες οι γλώσσες μπορεί να συνδέονται μεταξύ τους.
glosson3
Κυρίως, όμως διασκέδασαν παίζοντας ένα υπέροχο, ομαδικό παιχνίδι με την βοήθεια του παραδοσιακού χάρτη. Συνεργάστηκαν για να ενώσουν τις χώρες στην "γειτονιά" μας, την Ευρώπη, με τις αντίστοιχες γλώσσες.
Η ώρα πέρασε όμορφα και δημιουργικά. Τα παιδιά γέλασαν και απόκτησαν νέες γνώσεις! 
Γιορτάζουμε  την  Ευρωπαϊκή  Ημέρα  Γλωσσών  με το Συμβούλιο της Ευρώπης!

Σε όλη την Ευρώπη, 700 εκατομμύρια Ευρωπαίοι εκπροσωπούνται από τα 46 κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης και ενθαρρύνονται να μάθουν όλο και περισσότερες ξένες γλώσσες, σε οποιαδήποτε ηλικία, εντός ή εκτός σχολείου. Το γεγονός αυτό πηγάζει από την πεποίθηση του Συμβουλίου της Ευρώπης ότι η γλωσσική πολυμορφία αποτελεί εργαλείο για την επίτευξη ευρύτερης διαπολιτισμικής κατανόησης και βασικό στοιχείο στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της ηπείρου μας.Με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης, από το 2001 η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 26 Σεπτεμβρίου μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

glosso12 Δραστηριότητες 2022

 

empty picture

 

 

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2014

Η 26η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης και εορτάζεται κάθε χρόνο ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών. Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών είναι μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία για την προώθηση της εκμάθησης γλωσσών και εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προώθηση της πολυγλωσσίας στην Ευρώπη.

Περισσότερα...

Αναζήτηση

Login Form