Ενέργειες προγραμματισμού του εκπαιδευτικού έργου Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2023-2024 
Προγραμματισμός λειτουργίας Ολοήμερου Προγράμματος και Αναβαθμισμένου Προγράμματος Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου 
ypaith
 
 
Προγραμματισμός λειτουργίας Ολοήμερου Προγράμματος και Αναβαθμισμένου Προγράμματος Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου 

Περισσότερα...

   6st

Λειτουργία σχολείου

Το 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου είναι 16/θέσιο και λειτουργεί κατά το σχολικό έτος 2020-2021 με 16 τμήματα.  Όλες οι τάξεις αποτελούνται από 3 τμήματα εκτός της Γ΄ και της Δ' τάξης που έχουν 2 τμήματα. Το σχολείο λειτουργεί με  Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ).

 Σήμερα το σχολείο μας διαθέτει τρία Ολοήμερα τμήματα, Πρωινή Ζώνη, Τμήμα Ένταξης, Τάξη Υποδοχής (ΖΕΠ), Παράλληλη Στήριξη και Σχολική Βιβλιοθήκη. Έχει Σχολική νοσηλεύτρια και Σχολικό Ψυχολόγο και παρέχει απρόσκοπτα παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό έργο στους μαθητές του.

Η Πρωινή Ζώνη ξεκινά στις 7:00 π.μ.

Τα μαθήματα του Πρωϊνού Ωραρίου ξεκινούν στις 08:15 και τελειώνουν στις 13:15  

Τα τμήματα του Ολοήμερου λειτουργούν από τις 13:15 έως τις 16:00  

 

 

Εγγραφές στο  Διευρυμένο Ολοήμερο Πρόγραμμα

oloimero sxoleio

Με την έναρξη του νέου σχολικού έτους, το 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου, θα λειτουργήσει ως Διευρυμένο Ολοήμερο Σχολείο.

Με το νέο, διευρυμένο χρονικά και αναβαθμισμένο ποιοτικά, ολοήμερο, ενισχύονται οι δωρεάν ποιοτικές παροχές εκπαίδευσης, εξασφαλίζεται περισσότερος ελεύθερος, δημιουργικός χρόνος για τα παιδιά στο σπίτι εφόσον η μελέτη θα ολοκληρώνεται στο σχολείο και επιτυγχάνεται προσέγγιση του σχολικού με το εργασιακό ωράριο των γονέων.

Το Διευρυμένο Ολοήμερο Πρόγραμμα περιλαμβάνει σίτιση, μελέτη και προετοιμασία μαθημάτων μέχρι τις 16:00 καθώς και σχολικούς ομίλους από τις 16:00 μέχρι τις 17:30.

Το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα πλαίσια των σχολικών ομίλων θα περιλαμβάνει αναβαθμισμένο περιεχόμενο, μέσω δραστηριοτήτων όπως εκπαιδευτική ρομποτική, πειράματα, ρητορική τέχνη, ασφαλής και δημιουργική πλοήγηση στο Διαδίκτυο, αθλητισμός, παραδοσιακοί ή μοντέρνοι χοροί, εικαστικές τέχνες, χειροτεχνίες και κατασκευές, εκμάθηση μουσικών οργάνων.

Από την  1 Σεπτεμβρίου ως και την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, καλούνται οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών, να επικοινωνήσουν με τη διεύθυνση του σχολείου και να κάνουν αίτηση ώστε να εγγράψουν τα παιδιά τους, εφόσον το επιθυμούν, στα τμήματα διευρυμένου ολοήμερου, προκειμένου αυτά να σχηματιστούν εγκαίρως και να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους άμεσα, με την έναρξη του σχολείου.

Οι μαθητές/τριες γίνονται δεκτοί/ές χωρίς κανένα κριτήριο εγγραφής.

 

«Εγγραφές μαθητών/τριών στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2023-24»

pp840x830 pad1000x1000f8f8f8

Σε συνέχεια των κατωτέρω σχετικών, σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές μαθητών/τριών στα Δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της χώρας για το σχολικό έτος 2023-2024, παρατείνονται μέχρι και τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023.

Λαμβάνοντας υπόψη την περ. α της παρ. 4 του άρθρου 7 του Π.Δ. 79/2017 (Α’ 109), όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 44 του Ν. 4777/2021 (Α’ 25) οι αιτήσεις για την εγγραφή των μαθητών/τριών που φοιτούν για πρώτη φορά στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου, για το σχολικό έτος 2023-2024, θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2023.
 Κατά το σχολικό έτος 2023-2024 στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές/τριες που γεννήθηκαν από 1-1-2017 έως και 31-12-2017.
Οι εγγραφές θα γίνονται καθημερινά κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης στο τηλέφωνο: 2621022711.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας. 
Για την εγγραφή των μαθητών/τριών στο Δημοτικό Σχολείο δεν απαιτείται η προσκόμιση του πιστοποιητικού γέννησης από τους γονείς/κηδεμόνες, αλλά αναζητείται από τη σχολική μονάδα μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΑΙΘ .
Οι αλλοδαποί/ές μαθητές/τριες εγγράφονται στην Α΄ τάξη με ληξιαρχική πράξη γέννησης ή ομοειδές πιστοποιητικό επίσημα μεταφρασμένο .
Βιβλιάριο Υγείας του/της μαθητή/τριας.
Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο προκύπτει η διεύθυνση κατοικίας του/της μαθητή/τριας.
Ατομικό Δελτίο Υγείας μαθητή/τριας (Α.Δ.Υ.Μ.). 
Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου και Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου. Το Νηπιαγωγείο εκδίδει «Βεβαίωση Φοίτησης» η οποία θα προσκομιστεί από τον γονέα ή τον κηδεμόνα του/της μαθητή/τριας για την εγγραφή του/της στο Δημοτικό . Το Πιστοποιητικό Φοίτησης στο Νηπιαγωγείο εκδίδεται με τη λήξη της διδασκαλίας των μαθημάτων (15 Ιουνίου 2023) και διαβιβάζεται αυτεπάγγελτα από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο εγγραφής του/της μαθητή/τριας.

 
Παρακαλούνται οι γονείς, για τη δική τους διευκόλυνση και την αποφυγή συνωστισμού, να προσέρχονται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού (2621022711) με τη διεύθυνση του σχολείου, με στόχο  την τήρηση των απαιτούμενων μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού, όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.)
ΩΡΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
Από 1η Μαρτίου 2023 έως και 20 Μαρτίου 2023, σε ώρα που θα καθοριστεί μετά από τηλεφωνική επικοινωνία.
 
 
 Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του/της Διευθυντή/τριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στις παρ. 7 και 8 του άρθρου 7 του ΠΔ 79/2017 (Α’ 109), όπως η τελευταία παράγραφος αντικαταστάθηκε και ισχύει (παρ. 1δ του άρθρου 204 του Ν.4610/2019 (Α΄70).
 

Εγγραφές μαθητών/τριών στα Δημοτικά Σχολεία

για το σχολικό έτος 2022-23

 StudentRegistration

ΕΓΓΡΑΦΕΣ Α΄ ΤΑΞΗΣ 2022-2023
 
Κατά το σχολικό έτος 2022-2023 στην Α' Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές/τριες που γεννήθηκαν από 1-1-2016 έως και 31-12-2016
Οι αιτήσεις για την εγγραφή των μαθητών/τριών που θα  φοιτήσουν για πρώτη φορά στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου, το σχολικό έτος 2022-2023, θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2022.
 
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ (δείτε παρακάτω αναλυτικά)
  • Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας. (Αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΑΙΘ).
  • Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού.
  • Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ) .
  • Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του/της μαθητή/τριας. π.χ. Ε1 (3η σελίδα) ή εκκαθαριστικό, Λογαριασμός ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΔΕΥΑΠ).
  • Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου.

Δείτε τους παρακάτω συνδέσμους: Εγκύκλιος εγγραφέςΑΔΥΜΑίτηση εγγραφήςΑίτηση εγγραφής στο Ολοήμερο,  

Πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε τη ζώνη του σχολείου

Ζώνες σχολείων 

 
ΩΡΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
Από 1η Μαρτίου 2022 έως και 20 Μαρτίου 2022
από 10.00 π.μ. έως 11.30 π.μ.
 

Δευτέρα         από 10:00-11:30

Τρίτη            από 10:00-11:30               

Τετάρτη         από 10:00-11:30            

Πέμπτη          από 10.00-11.30

Παρασκευή      από 10:00-11:30

Είσοδος επισκεπτών στον χώρο του σχολείου- νέα μέτρα

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα αντιμετώπισης της διασποράς του COVID-19 η είσοδος των γονέων /κηδεμόνων και επισκεπτών στον χώρο του σχολείου θα επιτρέπεται μόνο:

  • με τη χρήση μάσκας και
  • την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης τελευταίου εξαμήνου.
  • Θα πρέπει επίσης  να έχουν δηλωθεί επισκέπτες στην πλατφόρμα EDUPASS.
 

Περισσότερα στον παρακάτω σύνδεσμο:

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ 2022-2023

Δείτε την εγκύκλιο πιο κάτω:

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ 2022-2023 by Eleni Kouneli on Scribd

Εγγραφές μαθητών/τριών σε Πειραματικά Σχολεία

 

 

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Ε.Δ.Υ.
(ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ)
ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Αγαπητοί γονείς,
σας ενημερώνουμε πως κάθε Τετάρτη θα βρίσκονται στο σχολείο μας 
η Αικατερίνη Ψάρρη, Ψυχολόγος  και  
ηΑθανασία Τσούλη, Κοινωνική Λειτουργός,  στο πλαίσιο της πράξης «Ενίσχυση Υποστηρικτικών Δομών Εκπαίδευσης 2021-2022», με στόχο την ισότιμη πρόσβαση όλων ανεξαιρέτως των μαθητών στην εκπαίδευση και την παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.
 Όσοι από τους γονείς/κηδεμόνες ενδιαφέρονται να παρασχεθεί συμβουλευτική υποστήριξη στα παιδιά τους ή στους ίδιους καλούνται να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά (26210 22711) ή μέσω  ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τη Διευθύντρια του σχολείου.
 

Ανακοίνωση

SELF e16310

Αγαπητοί γονείς,

Υπενθυμίζεται ότι τα Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας ανακοινώνουν:

  • το self-test θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Παρασκευή, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο. Ειδικότερα, την πρώτη εβδομάδα του διδακτικού έτους, το τεστ πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα 13/9,
  • ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self-test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες,
  • βεβαίωση self-test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου),
  • οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν δικαιούνται δωρεάν self-test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος,
  • η δωρεάν διάθεση self-test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος είναι μία διαδικασία εύκολη και απλή, που χρησιμοποιείται και σε άλλες χώρες για τη λειτουργία των σχολείων, έχοντας βοηθήσει στον εντοπισμό χιλιάδων κρουσμάτων και στον συνακόλουθο περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στην κοινότητα.

Αρχίζουν τα σχολεία

anoigoynsxoleia

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, 

σας ενημερώνουμε ότι ο Αγιασμός θα γίνει τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου στις 09.30.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους καθώς επίσης και στους εξωτερικούς, όπου υπάρχει συγχρωτισμός και συνωστισμός.

Περισσότερα...

Διάθεση self-test για τους μαθητές από τα φαρμακεία

SELF e16310
 
 Τα Γραφεία Τύπου των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας ανακοινώνουν:
Οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου ως και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου έξι (6) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των τριών επόμενων εβδομάδων (13-3/10), δηλαδή ολόκληρου του Σεπτεμβρίου, και να

Περισσότερα...

Το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα»

 top banner e1617637510334

Περισσότερα εδώ

Πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα»

Η «Ψηφιακή Μέριμνα» είναι ένα πρόγραμμα των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης,

Περισσότερα...

Απόφαση αναστολής λειτουργίας του Ε3 τμήματος του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου λόγω κρούσματος Covid-19 σε μαθητή της σχολικής μονάδας

 

Αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας του Τμήματος Ε3 του Σχολείου μας, από την Τρίτη 11-05-2021 έως και την Δευτέρα 24 -05-2021, λόγω κρούσματος Covid – 19 σε μαθητή της Σχολικής Μονάδας.

Απόφαση αναστολής

 

Εγγραφές στο Ολοήμερο πρόγραμμα

olohmero12

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ Φ.7/51340/Δ1 / 10-5-2021, μέχρι την Δευτέρα 17 Μαΐου 2021, πρέπει να έχει οριστικοποιηθεί ο αριθμός μαθητών/τριών στα τμήματα της Πρωινής Ζώνης και στα τμήματα του προαιρετικού ολοήμερου προγράμματος σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία.

Περισσότερα...

Παρατείνεται η προθεσμία για τις εγγραφές

Παρατείνεται η προθεσμία για τις εγγραφές μαθητών/τριών στην Α΄ τάξη των δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2021-22 λόγω πανδημίας.
 
Λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικά δύσκολες υγειονομικές συνθήκες λόγω του κορωνοϊού - covid 19, το υπουργείο Παιδείας ενημερώνει ότι οι εγγραφές μαθητών/τριών στα δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2021-22, παρατείνονται μέχρι και την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021.

Αναστολή λειτουργίας όλων των σχολείων 

Τα δημοτικά σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα θα παραμείνουν κλειστά για δύο εβδομάδες, από την Τρίτη 16 Μαρτίου έως τη Δευτέρα 19 Απριλίου.

Ειδικότερα, τα μαθήματα στα δημοτικά θα πραγματοποιούνται με τηλεκπαίδευση κατά τις μεσημβρινές ώρες: 14:10 – 17:20.

Αναστολή λειτουργίας όλων των σχολείων της χώρας μέχρι 29 Μαρτίου

Τα σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα θα παραμείνουν κλειστά για δύο εβδομάδες, από την Τρίτη 16 Μαρτίου έως τη Δευτέρα 29 Μαρτίου.

Ειδικότερα, τα μαθήματα στα δημοτικά θα πραγματοποιούνται με  τηλεκπαίδευση κατά τις μεσημβρινές ώρες: 14:10 – 17:20.

Ωράριο λειτουργίας

 

Αγαπητοί γονείς,
σας ενημερώνουμε ότι την Δευτέρα 11/01/2021 θα ανοίξει το σχολείο μας και θα πραγματοποιηθούν κανονικά τα μαθήματα, η πρωινή ζώνη και το ολοήμερο. 
Για τους μαθητές των τάξεων Α,Β,Γ  ισχύουν τα εξής:

              -Ώρα προσέλευσης από 07:55 έως 08:10

              -Έναρξη μαθημάτων (κουδούνι) 08:10

              -Ώρα αποχώρησης (σχόλασμα) 13:10

Για τους μαθητές των τάξεων Δ,Ε,ΣΤ  ισχύουν τα εξής:

              -Ώρα προσέλευσης από 08:15 έως 08:25

              -Έναρξη μαθημάτων (κουδούνι) 08:25

              -Ώρα αποχώρησης (σχόλασμα) 13:25

Οι μαθητές που είναι αδέρφια μπορούν να προσέρχονται μαζί (από 07:55 έως 08:10). Η αποχώρησή τους θα είναι διαφορετική σύμφωνα με το ωράριο της τάξης τους. Παρακαλούμε, για την ασφάλεια όλων, να τηρηθούν αυστηρά τα παραπάνω ωράρια.

Επίσης, η εξυπηρέτηση των γονέων και του κοινού θα γίνεται ηλεκτρονικά ή με ραντεβού, στις περιπτώσεις που απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία.

Εγγραφές 2021-2022

eggraf n

Ξεκινούν τη Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021 οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2021 -2022. Περισσότερα εδώ

Εγγραφές για το σχολικό έτος 2023-2024

eggrafes ma

 

Οι αιτήσεις για την εγγραφή των μαθητών/τριών του φοιτούν για πρώτη φορά στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου, για το σχολικό έτος 2023-2024, θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2023. 

 Απαραίτητα δικαιολογητικά

  • Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας. (Αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΑΙΘ).
  • Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού.
  • Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ) .
  • Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του/της μαθητή/τριας. π.χ. Ε1 (3η σελίδα) ή εκκαθαριστικό, Λογαριασμός ΔΕΚΟ π.χ. (ΔΕΗ, ΔΕΥΑΠ).
  • Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου.

Δείτε τους παρακάτω συνδέσμους:Εγκύκλιος εγγραφέςΑΔΥΜΑίτηση εγγραφήςΑίτηση εγγραφής στο Ολοήμερο 

Πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε τη ζώνη του σχολείου

Ζώνες σχολείων 

Παρακαλούνται οι γονείς, για τη δική τους διευκόλυνση και την αποφυγή συνωστισμού, να προσέρχονται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού (2621022711) με τη διεύθυνση του σχολείου με στόχο  την τήρηση των απαιτούμενων μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού, όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.)

(https://eody.gov.gr/covid-19-odigies-gia-ti-chrisi-maskas-apo-to-koino/).

ΩΡΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
 
Από 1η Μαρτίου 2023 έως και 20 Μαρτίου 2023, σε ώρα που θα καθοριστεί μετά από τηλεφωνική επικοινωνία.



 Επανέναρξη λειτουργίας

back to school

Από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Η Πρωινή Ζώνη ξεκινά στις 7:00 π.μ.

Τα μαθήματα του Πρωϊνού Ωραρίου ξεκινούν

για τις τάξεις Α΄, Β΄, Γ΄στις   08:10 και τελειώνουν στις 13:10  

για τις τάξεις Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄στις 08:25 και τελειώνουν στις 13:25  

Τα τμήματα του Ολοήμερου λειτουργούν από τις 13:10 έως τις 16:00 

 

 

 

rkoletsos καρτα

Σας ευχόμαστε

Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά

με υγεία και οικογενειακή ευτυχία.

Ελπίζουμε στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς

να συναντηθούμε ξανά στο χώρο του σχολείου μας.

 

 
 

Αγαπητοί γονείς

Από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και για δύο εβδομάδες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων όλης της χώρας.

Περισσότερα...

ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ex apostaseos

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την απόφαση  του ΥΠΑΙΘ 155689/ΓΔ4 (ΦΕΚ 5044/14-11-2020), τα Δημοτικά σχολεία όλης της χώρας αναστέλλουν τη λειτουργία τους από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020 μέχρι και την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020. Οι μαθητές δεν θα προσέρχονται στο σχολείο για μαθήματα.  

Η εκπαίδευση των μαθητών θα πραγματοποιείται μέσω:

Α. της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης 

Β. της Ψηφιακής πλατφόρμας Cisco – WEBEX (Σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση)

Σύμφωνα με την προαναφερθείσα απόφαση η συμμετοχή των μαθητών στην σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι υποχρεωτική και θα πραγματοποιείται καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή από 14.10 έως και 17.20 (με μικρά διαλείμματα).

Σε περίπτωση που επιθυμείτε μπορείτε να κατεβάσετε τα βιβλία σε μορφή pdf και να τα έχετε αποθηκευμένα στον υπολογιστή σας από τον ακόλουθο σύνδεσμο http://ebooks.edu.gr/ebooks/v2/allcoursespdf.jsp

Τέλος θα πρέπει να έχετε διαθέσιμα τα στοιχεία του λογαριασμού σύνδεσης μαθητή στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) δηλαδή το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης (password) προκειμένου να κάνετε εγγραφή στην ψηφιακή τάξη (e-class) ή στην ψηφιακή πλατφόρμα (e-me) που έχει δημιουργήσει ο εκπαιδευτικός του τμήματος ή οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων του σχολείου προς υποβοήθηση του εκπαιδευτικού τους έργου και της μαθησιακής διαδικασίας.

Παρακαλούμε να ενημερώνεστε καθημερινά από την ιστοσελίδα του σχολείου και να παρακολουθείτε τα e-mail σας για ενημερωτικά μηνύματα.

Ακολουθούν ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ σχετικά με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση:

 

12 ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

https://www.minedu.gov.gr/news/47002-15-11-20-12-xrisimes-erotiseis-kai-apantiseis-gia-ti-leitourgia-dimotikon-kai-nipiagogeion-apo-deftera

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

https://mathainoumeasfaleis.gov.gr/ekpaideytiki-tileorasi/


ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

https://mathainoumeasfaleis.gov.gr/ekpaideytiki-tileorasi/

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ WEBEX

 https://mathainoumestospiti.gov.gr/wp–content/uploads/2020/04/inedu–covid19-mathainoumestospiti–odigies–xrisis–mathites–goneis.pdf

 

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΟΔΗΓΙΕΣ XΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ WEBEX ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

https://mathainoumestospiti.gov.gr/dimotiko-mathites/

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

https://mathainoumestospiti-media.s3.eu-central-1.amazonaws.com/uploads/2020/04/minedu-covid19-mathainoumestospiti-symvoules.pdf

 

 

06/03/2020 

Pinakas sxoleio 662x498 12 6 DCE

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 

ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ

 

29/04/2020

Ενημέρωση για τη σταδιακή επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών δομών

Παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων

Εξετάζεται το ενδεχόμενο ανοίγματος την 1η Ιουνίου, μόνο αν υπάρχει η βεβαιότητα ότι η πορεία της επιδημίας βαίνει καθοδικά.

Αν τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία επαναλειτουργήσουν φέτος, εξετάζεται το ενδεχόμενο παράτασης του διδακτικού έτους ως τις 30 Ιουνίου.

από: https://www.minedu.gov.gr/koronoios-kentriki

Περισσότερα...

Αγαπητοί γονείς,
σας  ενημερώνουμε ότι η εκπαιδευτική δράση «Η τσάντα στο σχολείο» συνεχίζει να υλοποιείται και το σχολικό έτος 2019-20 στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας.
Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης είναι να συμβάλλει στην ποιοτική αναβάθμιση της σχέσης των μαθητών και των μαθητριών με το σχολείο, εντάσσοντας οργανικά τη διαδικασία της εμπέδωσης των γνώσεων μέσα στο ίδιο το σχολικό περιβάλλον. Η συγκεκριμένη δράση δύναται να συμβάλει σε μια γενικότερη επανεκτίμηση της σημασίας και του ρόλου των εργασιών στο σπίτι σε σχέση με τον ελεύθερο χρόνο των μαθητών και των μαθητριών, οδηγώντας σε εξισορρόπηση ανάμεσα στις εργασίες που υλοποιούνται στο σχολείο και στις κατ’ οίκον εργασίες.

Με τη συγκεκριμένη δράση καθιερώνεται η παραμονή της σχολικής τσάντας των μαθητών/τριών του Δημοτικού Σχολείου για τουλάχιστον δυο (2) Σαββατοκύριακα το μήνα στο σχολείο. H τσάντα των μαθητών/τριών παραμένει στο σχολείο την Παρασκευή, πριν από το Σαββατοκύριακο που έχει αποφασιστεί από τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου, έως την Δευτέρα.

Επισημαίνεται, ότι η παραμονή της τσάντας στο σχολείο δεν αποτελεί μια συμβολική παρέμβαση, αλλά επιδιώκεται οι μαθητές και οι μαθήτριες να μην ασχολούνται με την προετοιμασία μαθημάτων κατά τη διάρκεια αυτών των Σαββατοκύριακων.
Η δράση υλοποιείται με σεβασμό στις ανάγκες της παιδικής ηλικίας, με γνώμονα την πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών της σχολικής ηλικίας (συναισθηματική, κοινωνική και ψυχοκινητική) και με σκοπό να υποστηρίξει ουσιαστικά τον μειωμένο χρόνο δημιουργικής επαφής και επικοινωνίας γονέων – παιδιών.

Η δράση απευθύνεται στους μαθητές όλων των Δημόσιων Δημοτικών Σχολείων της χώρας και θα υλοποιηθεί από την έναρξη έως την λήξη του διδακτικού έτους κάθε 2η & 4η Παρασκευή του μηνός, με έναρξη –για το σχολείο μας – στις 26/09/2019.
                                                                             
                                                                          school bag

Αναζήτηση

Login Form