Ο μύθος του Αλφειού και της Αρέθουσας

 Στάβλοι του Αυγεία (κόμικς)

 

Ο μύθος του Αλφειού και της Αρέθουσας

Γ΄ τάξη

Μάιος 2023

"Το Παιχνίδι της φιλίας"

 

Η Ευαγγελια Ντρούκα και η Βικτωρία Καργούδη δημιούργησαν 

"Το παιχνίδι της φιλίας"

                                                                                 

                                                                            Σχολικό έτος 2022-23

 

 

 

Χριστουγεννιάτικες ευχές από τον Όμιλο Ρομποτικής

 

Ευχές και δημιουργίες από τον Όμιλο Ρομποτικής

 

Τα παιδιά του Ομίλου Ρομποτικής του σχολείου μας και η υπεύθυνη εκπαιδευτικός του ομίλου Ευαγγελία Ντρούκα, μας παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους και μας εύχονται 

Καλά Χριστούγεννα

και

Ευτυχισμένο το Νέο Έτος!

Περισσότερα...

Γνωριμία με τους αρχαιολογικούς χώρους - μουσεία

 

download.gif 

2020 -21

 

Οι μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης με τον εικαστικό Κωνσταντίνο Νεκτάριο Κολέτσο, δημιουργούν με έπνευση από τον εξπρεσιονισμό και τον Pieter Cornelis Mondriaan.

 

Το ημερολόγιο της Επανάστασης

 Οι μαθητές του Ε΄2 με τη δασκάλα τους Γιάννα Κρεστενίτη, με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, δημιούργησαν το « Ημερολόγιο της Επανάστασης». 

 Χωρισμένοι σε ομάδες 2 μαθητών, συγκέντρωσαν από το διαδίκτυο πληροφορίες και εικόνες για τις πιο αποφασιστικές μάχες που κατάφεραν οι Έλληνες στη διάρκεια του αγώνα τους για ανεξαρτησία. Κάθε μήνας και  μία άνιση αναμέτρηση, μία αυτοθυσία, ένα βήμα προς την ελευθερία.

 Αξιοποιώντας τα ψηφιακά εργαλεία templates και flipsnak έφτιαξαν το δικό τους ψηφιακό ημερολόγιο.

Calendrier 2021

Ημερολόγιο του 2021 στα Γαλλικά

calendier

Με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια, σας παρουσιάζουμε το ημερολόγιο της νέας χρονιάς, φτιαγμένο εξ’ ολοκλήρου από τους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου τμήματος Γαλλικών της ΣΤ’ τάξης του σχολείου μας. Οι μαθητές μετά από οδηγίες που δόθηκαν από την εκπαιδευτικό των Γαλλικών κ. Νικολέττα Κρέμη,

Πατήστε το τετραγωνάκι στη μέση για full screen.

Περισσότερα...

Η Γη βράζει

 Οι μαθητές του τμήματος Γ2 του σχολείου μας, με την βοήθεια και την καθοδήγηση της δασκάλας τους κυρίας Ελένης Τσιρώνη, δημιούργησαν ένα καταπληκτικό παραμύθι για τους σεισμούς. Αφορμή σταθηκε η συμμετοχή του

Περισσότερα...

Παιχνίδι για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

Οι μαθητές του τμήματος ΣΤ3, με την βοήθεια της δασκάλας τους κας Διονυσίας Κωβαίου και του "κυρίου των υπολογιστών" κ. Γιώργου Τσουρά, δημιούργησαν ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι για την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Πρόκειται για ένα κλασικό επιτραπέζιο παιχνίδι φιδάκι, το οποίο με την βοήθεια της γλώσσας προγραμματισμού scratch μετατράπηκε σε ηλεκτρονικό.

Περισσότερα...

Cyberbullying

 Οι μαθητές του Στ1 έμαθαν για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο και με τη βοήθεια της δασκάλας τους, Παπανικολάου Ευγενίας και του καθηγητή της Πληροφορικής, Γιώργου Τσουρά και δημιούργησαν ένα βίντεο δίνοντας το δικό τους μήνυμα για τον κυβερνοεκφοβισμό.

Περισσότερα...

Τα Χριστούγεννα του Τάκι Κο

Οι μαθητές του τμήματος ΣΤ2 με την βοήθεια της δασκάλας τους Διονυσίας Κωβαίου και του "κυρίου των υπολογιστών" Γιώργου Τσουρά, δημιούργησαν μια ψηφιακή ιστορία (digital story telling) με το διήγημα της Ειρήνης Μάρα "Τα Χριστούγεννα του Τάκι Κο", που με τον καλύτερο τρόπο, διδάσκει την θρησκευτική ενότητα όλων των λαών.

Περισσότερα...

Το δωμάτιο του Van Gogh

IMG 0549

IMG 0547

Από το project που υλοποιήθηκε από τη ΣΤ΄ Δημοτικού και τον εικαστικό Κωβσταντίνο Νεκτάριο Κολέτσο, με θέμα το έργο του ζωγράφου. 

1024px Vincent van Gogh The Bedroom Google Art Project

 

Ο Captain Covid Τηλεκπαιδεύεται (+Christmas special)

captaincovid2

Επεισόδιο 2: Ο Captain Covid Τηλεκπαιδεύεται (+Christmas special)

Επιτέλους! Το  2ο επεισόδιο του Captain Covid -19 είναι έτοιμο! Είναι έτοιμο λίγο πριν την Πρωτοχρονιά και είμαστε πολύ χαρούμενοι/ες. Αισθανόμαστε χαρά και υπερηφάνεια για τα παιδιά του Ε1 που συμμετείχαν στην συγγραφή του εκπαιδευτικού σεναρίου.

Ελπίζουμε τη νέα χρονιά η επιστήμη να νικήσει τον ιό.

 

Αναζήτηση

Login Form