Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2014

Η 26η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης και εορτάζεται κάθε χρόνο ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών. Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών είναι μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία για την προώθηση της εκμάθησης γλωσσών και εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προώθηση της πολυγλωσσίας στην Ευρώπη.

Σε όλη την Ευρώπη, 800 εκατομμύρια Ευρωπαίοι που εκπροσωπούν στο Συμβούλιο της Ευρώπης τα 47 κράτη μέλη ενθαρρύνονται να μάθουν περισσότερες γλώσσες, σε οποιαδήποτε ηλικία, στο σχολείο ή εκτός σχολείου. Το Συμβούλιο της Ευρώπης έχοντας πεισθεί ότι η γλωσσική πολυμορφία αποτελεί εργαλείο για επίτευξη μεγαλύτερης διαπολιτισμικής κατανόησης και βασικό στοιχείο στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της ηπείρου μας, προωθεί την πολυγλωσσία σε όλη την Ευρώπη.

Το σχολείο μας γιόρτασε την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014, την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών με εκδήλωση που πραγματοποίησε στο αμφιθέατρο.

Τα παιδιά της Ε΄ τάξης μαζί με την καθηγήτρια των Αγγλικών του σχολείου μας Κατερίνα Τουμπέκη, ετοίμασαν μια όμορφη γιορτή για την ημέρα.

Μπορεί να μη γίνουμε πολύγλωσσοι σε μια μέρα, αλλά είναι πιθανόν να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας και σχεδόν σίγουρα θα είναι μια διασκεδαστική και γεμάτη εμπειρία μέρα!!!

Αναζήτηση

Login Form